duminică, 17 mai 2015

Iluminat inteligent cu becuri LED

In majoritatea timpului, facturile interminabile si foarte costisitoare la curentul electric sunt din cauza luminii sau mai bine zis din cauza folosirii becurilor clasice, care consuma dublu fata de alte tipuri de becuri. O modaliatate de a economisii o avere si de a avea si o perspective ecologica in acelasi timp este folosirea becurilor de tip LED. Chiar daca pretul este unul mai mare, acestea merita toti banii, scutindu-va de o chestuiala mult mai mare. Aceste becuri LED ofera o lumina mult mai buna pentru ochi, scutindu-va de acea lumina “chioara” si de durerile de ochi. Cititul seara este posibil si fara acele dureri din cauza luminii prea artificiale si de proasta calitate. Becurile LED ofera lumina doar pe un anumit segment din incapere, necesitand o instalatie de lampi pentru becuri LED.
Avantajele acestui tip de illuminare sunt multe si diversificare, voi incepe cu faptul ca au o durata de viata foarte mare, acestea putand fi folosite de peste 50 de ori mai mult decat cele incandescente si de 2 ori mai mult decat cele fluorescente. Produc o lumina mult mai buna, mai eficienta si mai puternica, apropiandu-se conceptul de lumina naturala sau lumina “alba”.
Au o rezistenta crescuta, datorita faptului ca becurile LED nu prezinta filament ca si becurile clasice, acest lucru ridicandu-i rezistabulitatea si facand ca socurile electrice sau vibratiile sa nu il afecteze. Principalul avantaj al acestor becuri este ca au un consum foarte mic de energie in comparatie cu celelalte tipuri de becuri. Spre exemplu, acesta consuma de aproximativ 10-15 ori mai putina energie electrica, acest lucru simtindu-se in buzunarele dumneavoastra si facand-ul tot mai popular. Insa ca orice lucru de calitate, acesta costa, cum am mai spus, pretul becurilor LED este mai crescut in comparatie cu celelalte tipuri de becuri, insa va v-a face sa economisiti mai multi bani pe viitor.
Un alt mic dezavantaj pe care l-ar avea aceste dispositive este ca lumina este directional, adica lumina nu se poate imprastia in intreaga incapere, uniform. Dar timpul de lumina este mult mai buna si mai eficienta, acestea produc o lumina rece, in comparatie cu becurile incandescente, ce se incing extreme de tare, acest lucru scazandu-le eficienta, 90 % din curentul electric ce strabate, se transforma in caldura, pe cand numai 10% din curent este transformat in lumina.
Nu exista riscuri ca aceste becuri sa se sparga, sa se arda; acestea nu au in componenta nici o substanta periculoasa si sunt complet sigure. Aveti siguranta ca acestea vor functiona chiar si la temperature mai scazute, din potriva, acestea se imbunatatesc la temperature nu tocmai calde. Fata de becurile fluorescente, functioneaza deficitar in prezenta temperaturilor scazute, avand nevoie de mai multa tensiune pentru a se putea aprinde si pentru a functiona normal. Din aceste motive becurile led sunt perfecte pentru aplicatii exterioare, camera reci, etc. Mai mult decat atat, becurile de tip led reactioneaza instantaneu, nu necesita timp de incalzire, LED-urile se aprind instant si ajung la intensitatea maxima imediat si pot fi reaprinse imediat dupa stingere fara probleme.

Daca doriti economisiti niste bani, sa protejati mediul inconjurato sis a nu va mai chinuiti cu vechile, inapoiatele becuri, cele mai recomandate pentru raportul pret/calitate sunt becurile LED, acestea fiind o investitie buna. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu