luni, 29 iunie 2015

Cum se cumpara o lenjerie de pat

Uneori este dificil sa gasesti exact ce iti trebuie, atunci cand ai nevoie. Sau se intampla ca uneori sa nu stii ce cauti de fapt si sa iei in consderare doar prima varianta pe care ai gasit-o. Sigur, s-ar putea sa ai noroc, dar daca nu ai? Esti dispus sa arunci cateva sute de lei la gunoi, doar pentru ca nu ai avut rabdare sa gasesti ceea ce ti se potriveste?
O lenjerie de pat, la fel ca oricare lucru pe care am dori sa il cumparam are anumite criterii la care trebuie sa fii atent atunci cand decizi ca ai nevoie de una.
In primul rand trebuie sa alegi materialul potrivit. In general ai de ales intre fibre natural, sau combinate sau din fibra de polyester. Daca stii doar 1% din tot ce trebuie sa stii despre lenjerii, atunci vei sta departe de lenjeriile 100% din poliester, pentru ca se vor decolora imediat, vor deveni aspre si le vei arunca la gunoi dupa doar cateva intrebuintari.
Dintre fibrele naturale, bumbacul este cel mai popular. Il poti gasi si in combinatii cu satin sau poliester, combinatii acceptate si destul de apreciate.
Tot la capitolul fibre naturale mai intalnim mtasea eleganta si bambusul inovator, care reuseste sa faca din somnul tau, un somn neobisnuit de odihnitor. Ambele variante, fiind obtinute din fibre naturale au proprietati antiseptice si permite pielii sa respire in timpul somnului.
Daca aveti animale si obsinuiesc sa doarma in pat cu dumneavoastra, atunci trebuie sa excludeti in totalitate poliesterul sau alte materiale sintetice, pentru ca acestea tind sa ”nu se mai dezlipeasca” de firele de par cazute de pe catel sau pisica.
Cand vine vorba de culoarea lenjeriei, nimeni nu va poate ingradi optiunile. In funtie de gusturi, decorul din dormitor sau preferinte, aveti de ales dintr-o multitudine de culori si imprimeuri. De la culorile uni sau bloc, pana la imprimeuri florale, geometrice, sau cele mai noi in modele galactice, oricare va place poate fi al dumneavoastra.
Un alt criteriu la care sa fiti atenti atunci cand cumparati lenjerie de pat este numarul firelor pe centimetru patrat. Este important sa stiti ca pentru o lenjerie de calitate, firele trebuie, in primul rand sa fie cat mai lungi, iar apoi trebuie sa fie cat mai multe pe centimetru patrat. Veti gasi cel mai probabil si lenjerii de pat cu 1024 de fire, insa daca acestea sunt foarte scurte, rezistenta lenjeriei nu va fi imbunatatita cu nimic. Retinteti ca fibrele trebuie sa fie lungi si dese, in asa fel incat lenjeria sa reziste in timp. Totusi, daca numarul firelor depaseste 1400 de fire, trebuie sa tineti cont de faptul ca s-ar putea sa devina aspra.
Daca aveti copii, atunci este cazul sa ii luati cu dumneavoastra la cumparaturi pentru a-si putea alege modelul preferat. De asemenea, daca aveti copii, este indicat sa aveti cel putin 3 lenjerii de schimb, iar acestea trebuie sa fie neparat din materiale naturale, hipoalergenice.

Daca inca nu stii ce iti doresti, dar stii ca ai nevoie de o lenjerie de pat, atunci intra pe site si descopera ofertele dedicate tie. Iti vei putea alege de acolo orice model doresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu