luni, 13 iulie 2015

Informatii despre licenta de transport marfa

Licenta de transport marfa este foarte importanta in ceea ce priveste realizarea acestor servicii, atat pe plan intern cat si international. Din aceste motive in cele ce urmeaza va vom prezenta cateva detalii si informatii despre aceasta licenta de transport, despre care putem spune pentru inceput ca se elibereaza de catre o autoritate competenta, iar valabilitatea ei este pe o perioada de cinci ani, perioada in care va trebui anual vizata. In cazul in care un operator de transport marfa are vehicule rutiere achizitionate pe baza de contra de inchiriere sau leasing, licenta de transport se va acorda pentru perioada de valabilitate a acelui contract, insa nu mai mult de cinci ani. Totodata despre aceste licente de transport marfa, mai putem spune ca pot si si suspendate sau anulate pe baza in cazul in care vor exista unele abateri. Licenta se va anula daca nu vor fi respectate reglementarile, privind transportul rutier si protectia mediului, sau atunci cand acele conditii impuse pentru obtinerea licentei de transport nu sunt indeplinite.
In ceea ce priveste realizarea unui transport de marfa, putem adauga ca acesta va fi permis doar prin detinerea acestei licente de transport si de executie eliberata de autoritatea competenta, pentru fiecare vehicul in parte, conform numarului de circulatie. Referitor la licenta de executie mai putem adauga ca impreuna cu celelalte documente necesare unui transport, va trebui sa se afle la bordul vehicului rutier cu care se va face transportul. In aceste conditii documentele vor fi prezentate in cazul in care va fi un contral sau o inspectie a organelor de politie. Despre licenta de executie mai putem adauga ca se acorda pentru perioada solicitata de operatorul de transport, dar nu pe o perioada mai mare de un an. De asemenea licenta de executie, ca si in cazul licentei de transport poate fi anulata sau suspendata in cazul in care nu vor fi respectate conditiile impuse la emiterea acesteia.
Trebuie sa tineti cont de aceste detalii, si mai putem spune ca exista anumite contraventii de care va trebui sa stiti detalii. In aceste conditii constituie contraventii si se sanctioneaza ca atare urmatoarele fapte: Efectuarea de transporturi fara licente, sau cel pentru care licenta a fost suspendata sau anulata. In aceste conditii trebuie sa stiti ca nu aveti voie sa faceti un transport fara a avea licenta pentru acesta, deoarece puteti fi sanctionat.

Contraventii sunt si situatiile in care o firma angajeaza conducatori auto straini, care nu au drept de munca in tara noastra, sau pentru conducerea autovehiculelor pe drumurile nationale. Este indicat sa va informati in legatura cu aceste lucruri, mai ales in cazul in care activati in acest domeniu, deoarece numai asa va veti putea desfasura activitatea in cele mai bune conditii. De asemenea puteti intra si pe atimespeed.com in cazul inc are veti dori sa aflati mai multe detalii despre acest subiect, si de asemenea sa intrati in contact cu persoane cu o experienta vasta in acest domeniu. Aici veti gasi o firma care se ocupa cu transportul intern si international de marfuri, cu angajati profesionisti, si calificati in domeniu, detinand si toate licentele de transport necesare pentru a realiza transporturile in cele mai bune conditii. Este indicat sa respectati si dumneavoastra aceste conditii de transport pentru ca marfa pe care o veti transporta sa ajunga mereu la destinatii in cele mai sigure conditii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu