duminică, 16 august 2015

Cum sa strangi bani de concediu


Vara inca nu s-a terminat deci inca mai este timp berechet pentru un mini concediu la munte sau la mare, sau oriunde in alta parte iti doresti. Marea problema pe care toti o simtim este bugetul. Parca ne dorim un buget mai mare ca sa fim siguri ca nu ramanem in pana printre straini si parca ne dorim nici sa nu ducem grija zilei de maine, macar in concediu. Daca stam sa ne gandim ce e de facut, mai ales daca suntem inca tineri, deci nu ne putem lauda cu o cariera frumoasa si bine construita, cel putin, nu inca. Asa ca ne ramane un singur lucru de facut : fie ne gasim un job in plus, fie luam ore suplimentare platite de la cel pe care il avem deja.

Cum bugetul de vacanta difera de la destinatie la destinatie, este important sa luam in calcul faputl ca s-ar putea sa fie nevoie se lucram mult in plus. Dar, vestea buna este ca avem cateva posibilitati care sunt general valabile pentru toti cei dintre noi care isi doresc o vacanta de vis.

Unul din locurile unde se angajeaza mai mereu este domeniul vanzarilor. De la promoteri in supermarketuri pana la agenti de vanzari, comertul este spiritul banilor, asa ca poti incepe de acolo si te poti dezvolat in doar cateva luni, daca chiar iti doresti.

Un alt domeniu foarte bine platit si care accepta tinere fara experienta este videochatul. Desigur, nu este un domenu foarte accesibil, pentru multe domenisoare, dar cele care au indraznit afirma cu bucurie ca nu regreta pentru ca au reusit sa isi stranga bani pentru a-si satisface toate poftele.

Inca un domeniu care te poate ajuta sa castigi bani este cel alimentat – mai exact restaurantele, barurile si cluburile. Meseria de chelner poate fi una banoasa. Iar ca sa imbini utilul cu placutul poti chiar sa iti cauti un job pe o terasa la mare. In felul acesta lucrezi si strangi bani pe care ii poti cheltui in zilele libere, la plaja. Multi tineri de peste tot din tara aleg sa vina in vacante in Constanta, sa lucreze si sa mearga la plaja in zilele libere.

Ideea este ca vacanta si concediul nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare, ci mai degraba, o motivatie. O motivatie sa muncesti mai mult, sa castigi mai multi bani, indiferent daca castigi acei bani din videochat sau din ospatarie. Important este sa stii ca oricare domeniu il alegi, vacanta iti este asigurata, si cred ca nimic nu poate fi mai placut decat sa visezi la o vacanta pe plaja cu cocktailul preferat langa tine. Alege acum munca de care ai nevoie si pregateste-ti bagajele de vacanta. Concediul va fi si mai placut stiind ca tu ai muncit pentru banii pe care ii cheltui. Daca nu ma crezi esti liber sa aplici aici pentru un job bine platit, sau poti sa cauti chiar in orasul tau un loc de munca ce iti va aduce vacanta mai aproape. Incepe acum, pana nu e prea tarziu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu